SØSTER møder: Cille Veje Vedersø

lev_ikon.png

 

Om mig: 
Jeg hedder Cille Veje Vedersø. Der er lige kommet et nyt efternavn på, for jeg er blevet gift i efteråret. Jeg er mor, kone, veninde og iværksætter. Jeg bliver inspireret og drevet af tanken om ”det kærlige valg” i alle henseender i mit liv. Hvor tager det kærlige valg mig hen med min familie, med mig selv og med mine mange projekter. 

 

Hvad ledte op til, at du skiftede kurs fra travl karrierekvinde til holistisk working mom?

Jeg fyldte 30 år i sommer, og jeg har brugt de sidste 30 år på at være dygtig. Det er jo godt at være dygtig, og det har givet mig en masse gode uddannelser og spændende oplevelser med forskellige jobs, fyldt mig op med kompetencer og fede historier. Men hvis det er vigtigere at være dygtig og få anerkendelse end at passe på sig selv og følge sit hjerte og afprøve de drømme, der står og råber, så er det jo ikke meget værd. Dér var jeg nået til, da jeg blev gravid og lagt ned på grund af sygdom.  Jeg havde en foranliggende moderkage med løbende blødninger og indlæggelser og endte med akut kejsersnit. Hele processen blev min glidende tackling med enorm meget læring i. Nogle ligger sig ned med stress, fordi de ikke lytter til kroppen. Jeg blev lagt ned af min graviditet, fordi jeg havde så travlt med at stresse over de mange resultater, jeg skulle nå. Alt det nye ift graviditet medførte bekymringer, som jeg skulle lære at håndtere på en sund måde. Derfor er jeg også overbevidst om, at sygdommen skete af en årsag. Jeg skulle lære at geare ned og lære, at jeg er god nok, som jeg er. Ikke på grund af hvor jeg er i min karriere, men fordi jeg bare er Cille. Lige præcis derfor kan jeg faktisk heller ikke lide spørgsmålet: ”Hvad laver du”? Det inviterer os ikke ind bag ved. Det gør os bare klar til at lire CV-remsen af, så vi kan imponere den anden.

Men altså, her står jeg nu. Som Cille og mor og prøver at finde balancen i en ny hverdag. Bare fordi jeg er blevet mor, sætter jeg jo ikke mig selv eller mine drømme på stand by. Jeg navigerer bare fra et nyt og langsommere sted.

I øvrigt - hvilken finurlig sætning, holistisk working mom. Det har jeg aldrig tænkt på det før. Det skal være min nye titel.  

 

Hvad betød det at blive mor i forhold til de drømme, du havde for din karriere og dit liv før? 

At blive mor har gjort op med min autopilot, den nye rolle tvinger mig til nærvær og tilstedeværelse. Jeg har udskiftet to-do lister med impulsivitet. Mine drømme er stadig de samme, men jeg er blevet bedre til at være reflekteret omkring dem. Jeg handler på dem, der skal handles på nu, for som min coach har lært mig, så kan man faktisk godt komme for sent til sine drømme. På samme tid kan man også handle på autopilot og desperation og derfor kaste sig ud i drømme, der ikke er modne endnu. Den balance er jeg i gang med nu. Coachuddannelsen og det nye skridt med Mit Potentiale har været en længsel i mig i så mange år, som jeg skulle tage mod til, men NU skulle det være. Jeg coacher kvinder ud fra en holistisk tilgang til krop, sind, og sjæl, med fortrolige og nærværende 1 til 1 samtaler.

Jeg har også en masse drømme om at kaste mig ud i flere yogauddannelser, holde flere workshops, en drøm om at skrive en bog osv. Det er bare ikke lige nu. Det er lagt i idébogen, som altid kan hives frem, når tiden er moden og hjertet har kaldt nok. 

 

Hvilke tanker og følelser stod du med, da du var i dit karriere setup og hvad var du nødt til at gøre op med for at finde frem til dit nye liv? 

Jeg har et helt vildt drive, og det er min gave, men det kan også vælte mig omkuld, hvis jeg ikke er nærværende i det. Før min graviditet ville jeg det hele. Jeg kørte af sted med fuld fart, men manglede nok nærværet, og derfor var jeg faktisk ret stresset. Jeg elsker hvert af de projekter, jeg har lavet og er utrolig stolt af dem, men jeg har fået en ny viden om min rolle i dem, som jeg bruger nu. Jeg har ikke måtte gøre op med noget, men i stedet omfavne min nye viden. Lære at navigere fra et nyt sted, hvor jeg skal være bevidst om at centrere mig selv og arbejde ud fra min mave. Jeg skal vide, hvornår jeg skal gå med ting, og hvornår mit drive bare handler, fordi det er den naturlige ting for mig. 

Faktisk øver jeg mig i bare at stå, at gøre mindre, men bedre. 

 

Hvilke ofre har du måtte bringe for at komme hertil?

Det har kostet mig meget ubehag, for når vi skal gøre op med autopilot og præstation, så skal vi jo ind og mærke, hvor det gør ondt. Vi skal blive bevidste om det, vi flygter fra. Men på den anden side af ubehaget er en opklaring og en lethed. Nu ved jeg, at når noget kommer op, så skal jeg læne mig ind i det igen, og så er der lyst på den anden side. Jeg tror ikke på at fortryde. Jeg vil ikke have dårlige samvittighed over de beslutninger og valg jeg har truffet. Derfor har jeg ikke ofret noget, men jeg har måtte lære mig selv at kende på en ny måde. Jeg er stadig i gang. Det tager nok resten af livet.

 

Hvad er det sværeste ved at være mor og have ambitioner på sin karrieres vegne? 

Tiden! At jeg ikke har tiden til at løbe med min virksomhed, som jeg plejer. Jeg ved, hvilke strategier jeg skal bruge i opstartsprocessen, men lige nu kræver det en anden, for jeg har noget der er vigtigere i mit liv, der fylder. Derfor er jeg ved at lære, at ens succes med opstart af nye projekter ikke afhænger af det antal af timer, du ligger deri, men af den kvalitet du ligger i de timer, du bruger. Jeg er på deltidsbarsel og det nye set-up er en spændende proces, som lærer mig at være i en ny hverdag. 

 

Hvad betyder det at have en karriere? 

Jeg er så nysgerrig på verden, på nye projekter, på nye mennesker, på læring. Det ligger så dybt i mig, og gør mig så glad at skabe. Derfor betyder det alverden for mig, og derfor tror jeg på, at der er plads til alt. Hvordan man har karriere er en individuel sag. For nogle betyder det at arbejde 70 timer om ugen. For andre er det at rejse verden rundt med sine projekter. For mig er det pt. at arbejde deltid og gå med de spændende drømme jeg har. Det er det kærlige karrierevalg for mig.

 

Kan man få det hele til at gå op uden ofre? -karriere og familie?

Ja, hvis man tør læne sig ind i ubehaget og mærke det, der ikke fungerer. Hvis man tør stille sig selv de enkelte og ubehagelige spørgsmål, så som hvorfor fungerer mit arbejdsliv ikke? Se på dit liv. Se på de antal timer, der er i ugen. Se realistisk på økonomien, på prioriteringerne og på værdierne, og derfra skal man lægge et nyt puslespil. Et puslespil, som fungerer for både for mig, mit barn og min mand. Så alle er på linje og tilfredse. Herhjemme har min mand et fuldtidsjob, som forsørger os. Det giver mig frihed til at lege med at køre mine nye projekter op. På samme tid elsker han sin musik og er lige nu på tour i weekenderne. Det har jeg lært, gør ham glad, så derfor tager jeg morrollen i weekenderne. Vi passer os ind i vores fælles liv, og vi er bevidste om, at der ikke er meget tid til at være kærester, men når vi er sammen, nyder vi det og kysser ekstra meget. Man skal lige i gang, når man bliver forældre for første gang. Der er få timer i vores liv, men der er kærlighed overalt, og jeg er faktisk den mest lykkelige udgave af mig selv nu.

Tænk engang, jeg står foran livets buffet og spiser lidt forskelligt. Først en bid af morlivet. Så en bid af arbejdsdrømmene. Så lidt af ægteskabet, lidt af veninder og familie og lidt af Cilletiden. Det er da ret lækkert, når man ser sådan på det. Jeg tror, jeg tager samme menu i morgen. Og overmorgen.

 

Hvilke drømme har du for din nyopstartet virksomhed?

At jeg kan hjælpe og støtte andre nybagte mødre i deres nye vej eller få flere kvinder til at mærke efter og gå med deres kærlige valg i karrieren og hverdagen, fremfor det de skal og bør. Jeg har ingen konkrete drømme. Drømme opstår hele tiden. 

 

Du kan følge Cille og hendes inspirerende univers og arbejde på flere forskellige platforme:
WEBSITE / FACEBOOK / INSTAGRAM

Vi ønsker al mulig held og lykke med det nystartede projekt. You go SØSTER girl!

 

...Kys fra SØSTER og tak fordi du læste med. 

Vil du se mere til SØSTER? - Du kan følge os på Facebook og Instagram