SØSTER møder: ISA

Kort om mig:

Jeg er en evig optimist, som kan blive fanget i frygtens gab. Efterhånden er jeg blevet god til at vride mig ud igen, så jeg ikke sidder fast for længe. Jeg ELSKER at danse. Her kan jeg bevæge mig helt frit og skabe plads, så mine følelser kan fordøje livets og hverdagens knubs. Dansen har lært mig at stå stærkt i mig selv, og jeg vender altid tilbage til dansen. Jeg bruger også naturen. Her kan jeg være stille og finde samhørighed med de store træer, som har været her i meget længere tid end jeg har. Min dyrebareste SKAT er min lille selvskabte familie. Jeg arbejder med healing, massage og klarsyn/følelse. Jeg har en meget bred vifte af uddannelser, workshops, kurser mm., som jeg har samlet i min usynlige redskabsrygsæk, og jeg trækker på al erfaring i mine behandlinger.

Når du begynder at massere dine klienter, får du fornemmelser. Hvordan får du de fornemmelser?

Jeg bruger berøring til at skabe kontakt og stille mig til rådighed for klientens fortælling. Her bliver jeg vist med billeder og kropsfornemmelser på min egen krop, hvad der skal arbejdes med. Jeg bliver vist, hvilken kropsdel jeg skal give opmærksomhed, og hvilke budskaber og følelser der ligger her til klienten. En klient, som er åben og tillidsfuld, opnår altid størst udbytte af en behandling. Jeg kan intet se og mærke, hvis klienten er lukket og ikke mentalt eller følelsesmæssigt er tilstede under behandlingen. Jeg oplever, at jeg arbejder med mennesker, som har de samme temaer som jeg selv. Det betyder, at hver gang jeg samarbejder med en klient, bliver min egen historie også healet. Det er smukt og stort.

Prøv at beskriv en session hos dig skridt for skridt, fra man kommer ind til man går ud.

En behandling tager fra 1-1 ½ time. For mange begynder sessionen, når de bestiller tiden, for andre begynder sessionen en time før, og andre først når de ligger på briksen. Kroppen går i gang, når hovedet og hjertet har sagt ja til det arbejde, som vil frem og ses. Ca. en time før behandlingen begynder min krop at indstille sig. Jeg kan mærke et energiskift. Klienten kommer til ”Be Moved” på Frederiksberg. Her har jeg et lille behandlerrum med min briks, som jeg lige kan komme rundt om. Det lille rum skaber tryghed for mange. De fleste klienter starter med at ligge på ryggen, og jeg starter med blid berøring af fødder eller hoved. Det er her, jeg forbinder mig til det samarbejde, der skal være mellem mig og klienten. Inden for de første 15 min. bliver det vist, hvor vi skal arbejde, og hvilken følelser der er mest fremtrædende. Det er meget forskelligt, hvad folk kommer med, og der er altid en eller flere kropsdele, som har brug for ekstra næring. Jeg slutter behandlingen af med healing/energiklaring, så det energifelt vi har omkring os er stærkt og frit. Herefter giver jeg en opsummering på, hvad der er arbejdet med, og hvad klienten kan gøre for at nære sit eget systemet.  

Når du masserer den fysiske krop, sker der så noget i vores energetiske felt? Hvad er det?

Helt enkelt bliver energifeltet renset og tanket op. Vi skal forestille os, at vi har en indre energitank eller beholder i kroppen, som skal være tanket 100 pct. for, at vi har det optimalt. Hvis vi lever et liv, hvor vi primært deler ud af vores energitank uden selv at blive fyldt op, så bliver tanken tømt på et tidspunkt. Så begynder vores fysiske krop at larme med symptomer og smerte. Faktisk begynder kroppen allerede at larme, når vi er på halv tank. Spørgsmålet er, om vi lytter, og om vi rent faktisk ved, hvordan vi kan fylde vores energitank op igen. Når jeg arbejder, bliver klientens energifelt synlig for mig, og jeg kan se og mærke, hvor der er udfordringer/smerter/stivhed. Det er lidt som at oplade sin mobil. Du har også brug for at oplade din krop, din sjæl, dit sind, hver dag.

Hvordan ved du, hvor du skal massere?

Jeg arbejder altid med fødderne, ørerne og hænderne. Jeg oplever, at disse kropsdele giver adgang og påvirker resten af kroppen. Jeg starter altid med fødderne og hovedet. Op og ned. Det er vores forbindelse til moder jord og fader himmel. Det er også her, jeg finder ud af, om jeg har et kropsligt eller mentalt menneske på briksen. I mine behandlinger kalder bestemte områder. Jeg kan mærke, at det er her, jeg skal arbejde. Det vises som mørke områder eller tunge følelser. Jeg mærker det hele på min egen krop, når jeg arbejder. Jeg oplever en klar sammenhæng mellem klientens livshistorie, og de følelser som er stivnet i kroppen.  

Hvor sidder forskellige følelser i kroppen, hvis vi hurtigt gennemgår med den erfaring du har. Fra fødder og op?

En kort gennemgang er: Afvisning/nedgørelse sætter sig i hjertet. Det kan skabe en mur omkring hjertets felt, som gør det vanskeligt at give og modtage kærlighed. Eller man giver og giver, men evner faktisk ikke at modtage. Helt fysisk, kan det vise sig som en hævet ryg på bagsiden af hjertet. Uforløst sorg sidder i vores lunger. Vi kan faktisk bære rundt på en sorg, som tilhører vores mor. Børneastma kan være et synligt tegn på en uforløst sorg, der ligger latent i systemet. Det er ret vildt. Frygt sidder i tyndtarmen. Når vi bliver modige og kigger på vores frygt, skal vi også skide meget lort ud. Når vi holder fast, skabes forstoppelse. Tarmsystemet viser meget om evnen til at give slip eller holde fast. Overskredet seksuelle grænser, sætter sig i underlivet og bagsiden af ryggen. Halsen og evnen til at kommunikere kan være blokeret, så vi simpelthen ikke evner at sige STOP. Eller vi bliver overstimuleret, så der skabes et overflod af forsvars/forklaringernes ord. Vrede bor i vores lever. Hvis vi gemmer og lukker ned for vores vrede, vil leveren huske os på denne vrede. Det kan komme til udtryk i oplevelsen af forvirring, stress og irritabelt humør. Nyrerne kaldes vores livsenergi. Det handler om kontakten til en selv og have modet til at stå ved den, man er. Nyrerne kalder også, når vi trænger til hvile. Vi kan ikke ”løbe” væk fra os selv og vores livsoplevelser. Eller det kan vi godt, men vi ender med at blive syge af det, fordi kroppen altid vil larme, når man ikke lytter.

Hvordan har du fundet frem til den metode, du arbejder med?

Som barn larmede min krop. Jeg havde børneeksem, astma og div. allergier. Det var bare en del af livet. Jeg blev passet hos en familie med en stor hund, og jeg kunne ikke tåle hund. Der var kaos i mit lille barns system. Som ung begyndte min krop at råbe, jeg havde altid ondt et eller andet sted, særligt min ryg/bækken skreg af smerte. Jeg VILLE forstå, og jeg ville have et liv uden smerter, så jeg gik til alverdens behandlere, og det er igennem de mange forskellige behandlingsformer, jeg har lært og hentet mest. Jeg har være på et hav af uddannelser, kurser mm., fra NLP, healing, kommunikation, klarsyn, div. kropsterapiformer, tarotkort til en helt almindelig butiks og sosu uddannelse. Min metode er i konstant udvikling. Jo mere jeg behandler, jo mere lærer jeg. Det vigtigste, jeg har lært, er troen på mig selv og evnen og modet til at formilde det, som kommer til mig, når jeg behandler.

Hvornår opdagede du, at du havde særlige evner?

Jeg havde et stærkt klarsyn som barn, det vil sige, jeg forudså en masse ting, men jeg var utrolig bange for alt det, jeg så. Omkring 9 års alderen lukkede jeg simpelthen ned. Først som ung kvinde, lukkede jeg op igen med støtte og vejledning. Jeg var 22 år, da min mor blev syg. Jeg blev så rystet, som om alt i mit indre gik i stykker og skulle bygges op på ny. Det var i den proces, jeg trådte ind i noget helt nyt, men alligevel velkendt. En åndelig verden. En verden af mange verdner.  De 5 år jeg arbejdede i Det Ukendtes Boghandel, lærte og viste mig utroligt meget om mig selv og det alternative indre og ydre liv. Jeg fik jobbet kort tid efter min mors død. Jeg tror på, at vi alle har særlige evner, men at de ofte bliver pakket sammen i barndommen i ren overlevelse. Så kan vi bruge vores voksenliv på at pakke os selv ud igen og blive fortrolige med vores særlige evner.

Hvilken skelsættende begivenhed fik dig til at indse, at du skulle en anden vej end mange andre?

At miste begge mine forældre til cancer inden for 7 år. At være vidne til to mennesker, som knoklede hele livet for at optjene en fed pension, så de rigtig kunne nyde deres otium, for derefter at være vidne til at begge døde, lang tid før pensionstiden, skabte nogle klare prioriteringer i mit liv. Min kære mormor tog en beslutning, da min mor var syg. Hun ville dø før min mor. Jeg tror, jeg var den eneste i familie, som forstod hende. Hun havde allerede mistet sin ene søn. Ingen forældre kommer over sorgen af at miste et barn - uanset alder. Min mormor døde på Gentofte sygehus den 3. aug., efter hendes organsystem pludselig lukkede ned ved et helt almindeligt sukkersygekontrol. Min mormor havde taget en beslutning, og hendes krop og sjæl lyttede. Wow. Jeg var imponeret. Jeg havde mit første bevis på, at kroppen er vores instrument. Ingen andres. Min mor døde 5 uger efter på samme sygehus, og jeg er sikker på min mormor tog imod hende, da hun endelig slap livet her. Jeg har haft helt vildt mange skøre og skelsættende oplevelser i mit liv, som hele tiden har vist mig, at jeg skulle noget helt andet. Snart finder jeg modet til at dele nogen af disse oplevelser i form af foredrag/workshops

Hvad er de vigtigste ting, du har lært om menneskekroppen igennem din tid som intuitiv healer?

At vores historie bor i vores krop. Ligesom vores forældres og forfædres historie er nedarvet i vores krop. Der bor også en kollektiv historie (samfundet, kulturen) og det hele påvirker den måde vi er, den måde vi tænker, føler og handler på. Alt hvad vi oplever på godt og ondt bor i kroppen. Jeg har lært, at i den værste smerte, kan den smukkeste gave ligge. For i smerten nedbryder vi gamle systemer i vores indre, og hvis vi er modige og åbner op, kan nye og mere autentiske måder få plads i os. Jeg har lært, at det er mit ansvar, hvordan min krop har det. Jeg ved, at kroppen reagerer på det, vi vælger at fylde på. Lige fra junkfood til nyheder som dagligt råber om en farlig verden, til en stille stund i solen eller et stort kram fra en kær ven. Alt påvirker vores indre liv, og hvordan vi har det indeni påvirker vores ydre liv. Det er vores helt eget ansvar, hvordan vi tackler livets vej.

Hvad kan vi gøre for at få så sundt og veletableret krop som muligt?

Kroppen er det hele, altså muskler, celler, hukommelsen, følelserne, det hele. Vi skal derfor huske at nære alle dele af kroppen. Den fysiske krop, den mentale og den følelsesmæssige del af os. Kosten er vigtig. Personligt kan jeg mærke en stor forskel i min krop, når jeg spiser junk, til når jeg spiser sundt og nærende. Det allervigtigste er dog at finde dit personlige behov og lyst eller motivation. Hvis det hele bliver en kamp og stræben, så er der allerede en konflikt imellem din krop og dig. Start med at spørg dig selv: Hvad nærer mig?

Det nærer mig at spise ordentlig. Det nærer mig at bevæge mig frit i dansen. Det nærer mig at græde helt færdigt. Det nærer mig at synge højt (og falsk). Det nærer mig at være stille. Det nærer mig at være sammen med smukke veninder. Det nærer mig at ELSKE mig selv.

Hvilke budskaber kommer til dig igen og igen, når du behandler klienter?

At vi ALDRIG er alene. Det er nok det allervigtigste. Du kan opleve at være helt alene, men hvis du er modig og mærker i dit hjerte, findes der så meget støtte og vejledning omkring dig hele tiden. Evnen til at tro på sig selv, dit selvVÆRD. Det går igen og igen, og det er bestemt også mit eget livstema. Evnen til at tage vare på sig selv, før vi tager os af andre. Men også hvor meget frygt kan begrænse og gøre blind, og jeg har set, hvordan vi kan modarbejde os selv, hvis vi tager udgangspunkt i frygten. Jeg har forstået, hvor vigtig naturen er for vores VELvære, der er ikke noget så healende som at være i natur. Kosten og at nære kroppen er vigtigt for et godt liv. Vi skal huske at fylde kroppen med rødbedejuice, når den kalder på det. På den måde nærer man også sit indre liv.

Hvordan hjælper du en træt og udbrændt krop? 

Kroppen kalder ofte på at få luftet ud. De gamle temaer og fortællinger, som har drænet os og kørt 100.000 gange og som ikke tjener deres formål længere - dem hjælper jeg kroppen af med. Hvis klienten er klar, så samarbejder vi om at slippe og rense det lag af klientens indre og ydre felt. Lidt ligesom en hovedrengøring derhjemme.

Er der ting, du synes, man skal afholde sig fra i sin selvudviklingssøgen?

Der findes mange måder at arbejde med sig selv på. Helt vildt. Det er MEGA vigtig at lytte til ens mavefornemmelse. Der kan være former, som gør mere skade end godt. Metoder, som bare ikke passer til det menneske, du er. Kroppen skal nok fortælle det, hvis du mærker efter og lytter.

Hvad siger du til folk, som synes, det der med energier er noget pjat?

Jeg skal ikke overbevise nogen. Jeg har selv være igennem mange lag af overbevisninger, og vil helt sikkert komme igennem flere i fremtiden. Alting har sin rette tid.

Har du selv haft personlige erfaringer fra den åndelige verden, som har overbevist dig om, at der er andre dimensioner?

Ja, masser vilde, skræmmende og eventyrlige oplevelser. Da jeg var barn, så jeg syner. Alle mulige store og små lyse og mørke væsner. Efter min mormor døde, og inden min mor døde, havde jeg oplevelsen af at bevæge mig på akkurat samme måde som min mormor. Min meget syge mor opfangede det og gjorde mig opmærksom på det.

Jeg er sikker på, det var min mormors måde at sige, at hun ventede på min mor på den anden side.  

 

Du kan møde ISA på hendes facebookside her: 

https://www.facebook.com/pg/isalenateabecam/about/?tab=page_info

 

...Kys fra SØSTER og tak fordi du læste med. 

Vil du se mere til SØSTER? - Du kan følge bloggen på Facebook og Instagram