DIY eucalyptuskrans tutorial

Skip blomsterhandlerens udvalg af kranse og lav din egen nemme, billige og smukke krans. Følg disse 5 hurtige trin

 

Der er mange grunde til at jeg elsker eukalyptus:

  • For det første dufter de fantastisk. Hænger du dem på dit badeværelse vil duften sprede sig, hver gang du bader pga olien i planten, der aktiveres af varmen.

  • Olien er supergod for luftvejene og kan være med til at holde dit hjem fri for mug.

  • Bladene har den smukkeste støvede grønne farve.

  • Det er en neutral plante, der kan mikses med stort set alle andre blomster

  • Den tørrer virkelig fint og kan holde længe.

 

Lad os komme i gang

 

Step 1

MATERIALER

Køb den slags Eucalyptus du bedst kan lide.  blomsterhandleren har ofte flere forskellige varianter. Jeg er vild med dem alle, men til denne lille krans har jeg valgt at arbejde med dem, der hedder ‘silverdollars’ de giver en fin fylde og har sådan nogle fine geometriske former. Til at bryde alt det grønne har jeg brugt brudeslør, fordi de er så delikate og fine og så tørrer de ligeså smukt som eukalyptusgrenene.

Du kan naturligvis blande kransen med alle de blomster du fristes af, alt afhængig af det udtryk du ønsker dig. Udover de grene du har valgt, skal du også bruge:
Ståltråd
En saks til at klippe ståltråden over med.

Alternativt kan du købe færdiglavede kranse til at montere dine blomster og grene på. Jeg synes dog det er sjovest at lave det hele selv. Specielt, hvis kransen ikke skal være så stor og den gerne må være lidt fleksibel .

 

Step 2

LAV DIN EGEN MONTERINGSKRANS AF STÅLTRÅD

Afklip et stykke ståltråd i den længde du ønsker dig. Form en cirkel af ståltråden og forstærk den ved at vikle yderligere ståltråd omkring alt efter, hvor kraftig du ønsker den. 
Jeg har lavet min med tre stykker ståltråd, så forbliver den bøjelig, hvis du gerne vil bruge den som krans til hovedet også.


Step 3

MONTER DE FØRSTE GRENE

Vælg et par af de lidt større grene og monter dem på ståltråden ved hjælp af mere ståltråd, som du vikler omkring det nederste af grenene. 
Bland skiftevis Eucalyptus og blomster, så du får et ensartet udtryk og fortsæt med at vikle ståltråd omkring, så de sidder fast.

 

Step 4

REPEAT

Fortsæt processen i samme retning hele vejen rundt om kransen. 
Når du har afsluttet kransen, så den har opnået et fint flow i samme retning, kan du gå ind og rette detaljerne til og tilføje ekstra grene og blomster, så den bliver så ensartet, som du ønsker det.

 

Step 5

VAND DIN KRANS

hold kransen frisk ved at sprøjte den med en forstøver hver dag. Den kan holde sig frisk og grøn mange dage, hvis du passer godt på den.

 

Step 6

NYD DIT ARBEJDE

Læn dig tilbage og nyd frugten af dit arbejde. En smuk krans som pryder ethvert hjem eller ethvert hoved - både store og små. 
Og husk en rigtig god ide er at lave en lidt større krans, som kan hænge på dit badeværelse tæt ved bruseren, så du kan få alle de gode egenskaber fra planten, når du indånder dens dejlige duft og olier.

I øvrigt er denne krans så nem at have med at gøre, at også små fingre kan lege med. 
Det er supersjovt at vælge blomster og grene med børnene og lave en række kranse, der feks kan hænges over spisebordet eller bruges til prinsesselege som kongekroner eller alfeornamenter.  

 

...Kys fra SØSTER og tak fordi du læste med. 

Vil du se mere til SØSTER? - Du kan følge bloggen på Facebook og Instagram