DIY pottedyr

Stiklinger og krydderurter, sukkulenter og små fine planter er skønne at have stående i vindueskarmen. Men hvad skal man have det hele stående i? Som alternativ til de sorte plastikpotter fra butikken eller de dyre matchende hånddrejede one of a kind porcelænspotteskjulere tilbyder jeg her en skøn og sjov måde, at lave dine egne fine potter på.

De sjove og finurlige pottedyr laves af gamle plastikflasker store som små og kan bruges til planter inde og ude. De færdige potter bliver tit så fine, at de sagtens kan bruges som gave med en lille hurtig blomst fra haven eller butikken.

Jeg så ideen første gang for et par år siden på @apartmentgardener IG profilen og besluttede med det samme, at prøve det af selv. Jeg lavede dem sammen med, min dengang 5 årige datter, der hjalp med at male plastikflaskerne. Flere af potterne har jeg stadig trods vind og vejr.

Denne gang er det hovedsageligt min datter, der laver dem og hun er nu 8 år. Jeg hjalp lidt til med at klippe, og “monster” ansigtet har jeg tegnet.

 

Før du går igang skal du bruge følgende:

 • En (eller flere) plastikflasker. Du kan bruge alle størrelser. I eksemplet her bruger jeg både 1 ½ liter, ½ liter flasker

 • En hobbykniv eller spids saks

 • En saks

 • Posca penne i sort, hvid evt. pink

 • En pensel

 • Akrylmaling i den farve du gerne vil have din potte skal være. Her bruger jeg turkis som bund og hvid til ansigtet på “monster-potten”

1. Flaskerne skylles og etiketterne klippes af. 

2. Tegn de øre, horn, hår du gerne vil have din potte skal have. Eks. kaninøre, bjørneøre eller horn.
Det er vigtigt at du ikke tegner med sprittusch da de vil trække igennem malingen og kunne ses i det endelige resultat.
Klip/tegn heller ikke for spidse horn eller øre, da de ikke er så rare at “arbejde” med når der skal plantes.
Min datter Vigga på 8 år tegnede selv formene på både bjørneøre og monsterhorn. 

3. Skær/prik hul i flasken med hobbykniv eller saks. Brug saksen til at klippe flasken efter din foretrukne form. Det er nemmere at styre saksen end hobbykniven, når øre skal klippes.
I klipningen hjalp jeg Vigga med at komme rundt om horn og øre og i den forbindelse kunne jeg også ”rette” lidt til, hvor et af hornene var blevet lidt væld lille.

4. Mal din plastikpotte i din foretrukne farve. Det kan godt være du skal male flere lag end et afhængig af, hvor godt din farve dækker. Jeg skulle male 3 gange med kobberfarven til den ene bjørn, men kun 2 gang med den turkise. 
På en lun dag behøver der ikke at gå lang tid mellem hver “malerunde”.
Min datter på 8 malede med stor glæde alle potter første gang. De næste gange malede jeg.

5. Når bundfarven er tør og tæt nok, kan områder der skal være andre farver males. I dette tilfælde “ansigtet” på monsteret, snuden og øjnene på bjørnene. Alle andre detaljer males med poscatuscherne til allersidst.

6. Når malingen er tør, kan du tegne detaljer på potterne. Det kan være alt fra øjenvipper, til hår og skæl, eller bare fregner.
Jeg har valgt at bruge hvid, sort og pink til at male detaljer med. Pink kinder og fregner. Sort og hvid til alle andre detaljer som mund og øjne. 
Posca er tuscher med akrylmaling. De gør det nemt at male detaljer, men du kan også bruge en lille pensel og den samme akrylmaling, som du bruger til at male bunden på potterne.

Taadaaa så er din potte færdig!

Jeg var i haven og finde blomster sammen med Vigga til potterne.

Husk at grave langt nok ned, så du får eventuelle løg eller nok rodnet med. Så har du fine blomster længe i dine potter.

 

Ekstra info:

 • Huller i bunden
  Du kan, hvis potterne skal stå uden i regn, lave huller i bunden, så overskyden vand kan løbe ud, og planten ikke drukner.

 • Hæng den op
  Ved at lave huller i kanten af potten, kan du med snor hænge dem op i vinduet. Det er rigtig fint med f.eks. jordbærplanter i.


Rigtig god fornøjelse og dejligt forår


...Kys fra SØSTER og tak fordi du læste med. 

Vil du se mere til SØSTER? - Du kan følge bloggen på Facebook og Instagram